Mange klienter som får vippeextensions tenker "Hvis jeg ikke tar på vippene eller får fuktighet på de, kommer vippene til å vare lenger". Dessverre er dette helt feil. Vippene vil faktisk vare mye lengre om du pleier de godt.

Om du lar være å rengjøre vippeextensions kan du komme til å utvikle øyelokksbetennelse, eller blefaritt som det kalles på fagspråket. Det er en betennelse i hår- eller talgkjertler på øyelokkskanten, hvor øyelokkskanten blir rød og hoven, og det kan oppstå tørre skjell ved røttene til øyevippene. Øyevippene blir ofte kortere og uregelmessige, vippene vokser saktere enn ellers og de blir tynnere. Dette er en forholdsvis hyppig tilstand som typisk gir smertefull øyelokkskant og rødt og hovent øyelokk.

IMG_9136.PNG

Årsaker

På øyelokkene finnes både hår- og talgkjertler. Dersom man lar være å vaske øyelokkene vil bakterier, oftest ellers uskydige stafylokokker som normalt finnes på huden, kunne skape betennelse i disse kjertlene. Personer som plages med ekstra tørr og flassende hud, eller ekstra fet hud, har noe lettere for å få øyelokksplager.

Kan vippeextensions føre til øyelokksbetennelse?

Bare hvis man ikke vasker øyelokkene og øyevippene, eller tilstanden var eksisterende før man fikk satt på extensions. Mange har øyelokksbetennelse i mange år og vet ikke engang at de har det. Ved å legge vippextensions på en klient med en eksisterende øyelokk infeksjon, vil man bare forsterke tilstanden og gjøre det verre.

Hvordan kan jeg forhindre dette?

Vi anbefaler at man bør gre vippene hver dag, samt rense øyelokkene og øyevippene med et såpebasert rengjøringsmiddel (som ikke inneholder olje) minst 2-3 ganger i uken. Det enkleste er å gjøre dette forsiktig med fingertuppene når man dusjer for å unngå søl. Eventuelt kan man bruke en rens på en q-tips helt nederst på vippekanten for å få bort alt smuss. 

LAVERIALASHES Lash Extensions Cleanser er en spesialutviklet rens til rengjøring av vippeextensions og øyelokk som vi selger i klinikken.. 

LAVERIALASHES Lash Extensions Cleanser er en spesialutviklet rens til rengjøring av vippeextensions og øyelokk som vi selger i klinikken.. 

Behandling

Dersom du har vært så uheldig å utvikle blefaritt er det en rekke ting du selv kan gjøre som ledd i behandlingen av betennelsen. Det er særlig viktig å holde området rundt øyet rent. Unngå å gni deg i øynene. Infeksjon kan smitte mellom øynene via hendene. 

Grundig rengjøring av øyelokkene er viktig. Det kan for eksempel gjøres ved å legge en klut med lunkent vann over øynene, gjerne ligge/sitte med denne i noen minutter, for å løse opp skorper eller flass. Øyelokkene kan også vaskes med q-tips dyppet i en oljefri rens. En nøytral fuktighetskrem kan være nyttig i gode perioder for å forebygge tilbakefall. 

Dersom det er mistanke om bakterieinfeksjon, behandles den akutte betennelsen med øyedråper eller øyesalve som demper eller fjerner bakterievekst (antibiotika). I tillegg kan det være aktuelt å bruke en salve som har en dempende effekt på selve betennelsen (hydrokortison). Dette kan gjøres ved å bruke 2 salver - en med antibiotika og en med hydrokortison, og bruke dem annen hver gang. Alternativt finnes salve eller krem som inneholder begge komponentene.

 

XOXO 

Charlotte, 

Senior stylist hos V By Sonja Wigert


Kilder: 
nhl.no og lvh.no