Noen dager er det enkelt å være lykkelig. Solen skinner, du har fine mennesker rundt deg og kanskje en deilig ferie i vente. Dessverre er ikke alle dager slik. Å møte tunge perioder innimellom er uungåelig og en del av livet. Det å være lykkelig er imidlertid ikke det samme som å ikke ha problemer, men å ha styrken til å takle dem og ikke la seg overvinne. 

Forfatterne av boken "1000 Little Things Happy Successful People Do Differently», bloggerne Marc og Angel, har laget en liste over ting man må huske på når det føles ut som om verden faller i grus rundt deg og alt går imot deg. Jeg tror alle kan ha godt av å lese disse punkene, og ta de frem når livet innimellom ikke er helt slik man kunne ønske.. 

 

1. Smerte er en del av å vokse

Noen ganger stenger livet dører fordi det er på tide å komme seg videre. Og det er en god ting ,etter som vi ofte ikke beveger oss fremover hvis ikke omstendighetene tvinger oss til det.

Når livet er vanskelig, husk at ingen smerte kommer uten grunn. Beveg deg gradvis bort fra smerten, men ikke glem det den har lært deg. Selv om du kanskje sliter med den i øyeblikket, betyr ikke dette at du ikke lykkes med å håndtere den.

Enhver form for suksess innebærer en form for kamp på veien til suksessen, og gode ting tar ofte tid å oppnå. Hvis du er positiv og tålmodig, vil alt falle på plass - kanskje ikke med det samme, men tilslutt vil det gjøre det.

 

2. Alt i livet går over

Hver gang det regner, slutter det å regne. Hver gang du blir såret, leges dette med tiden. Etter mørket, kommer lyset - det beste eksemplet her ser vi hver morgen når solen står opp etter nattens mørke. Likevel er det svært mange av oss som ikke husker på dette, men tror at depresjonene man har akkurat nå, vil fortsette for alltid. Det gjør de ikke. Ingenting varer evig.

Så hvis du har det bra i livet ditt akkurat nå, nyt hvert øyeblikk fordi det vil ikke vare evig. Og hvis ting går imot deg, ikke vær bekymret fordi heller ikke dette varer evig.

Selv om ting er tungt akkurat nå, betyr ikke dette at du ikke kan le. Selv om ting bekymrer deg, betyr ikke dette at du ikke kan finne noe å smile av.

Husk på at hvert sekund er en ny start og en ny slutt - det betyr at du får en sjanse hvert sekund av dagen. Du må bare ta den, og gjøre det beste ut av det.

 

3. Å bekymre seg og å klage over ting forandrer ikke noe som helst. 

De som klager mest, oppnår minst. Det er alltid bedre å forsøke å oppnå noe stort, for så å mislykkes - enn det er å ikke forsøke på noe som helst, og lykkes med det. Dette fordi det aldri er over når du ikke har lyktes, det er først over når du ikke gjør annet enn å klage over det.

Hvis du tror på at du kan lykkes med noe. fortsett med å forsøke å lykkes med det. Ikke la gårsdagens problemer få lov til å kaste skygger på morgendagen, for hvis du bruker dagen i dag på å klage over gårsdagen vil ikke morgendagen bli noe bedre. I stedet for burde du heller la det du har lært av problemene hjelpe deg til å forbedre livet ditt for fremtiden. 

Husk også at man ikke kan bli lykkelig uten å slutte å klage over problemene du har, og heller være takknemlig for problemene du ikke har.

 

4. Andre personers negativitet er ikke ditt problem

Vær positiv når andre rundt deg er negative. Smil når andre forsøker å gjøre deg nedfor. Når andre folk behandler deg dårlig, ikke stopp med å være deg selv.

Dette er en enkel måte å opprettholde din egen entusiasme og ditt eget livsfokus. Ikke la andres bitterhet forandre den du er. Det betyr igjen, at du kan ikke ta ting for personlig, selv om de tilsynelatende er rettet mot deg. Det er svært sjelden folk gjør noe på grunn av deg - de aller fleste gjør ting på grunn av seg selv.

Og viktigst av alt - ikke forandre deg selv bare noen mener du ikke er god nok som du er nå. Skal du forandre deg selv, må du gjøre det fordi det vil gjøre deg til en bedre person og fordi det vil være et steg mot en lysere fremtid.

Folk vil snakke om deg uansett hva det er du gjør eller hvor godt du gjør det, derfor bør du slutte å bekymre deg over hva andre sier om deg og heller tenke over hva du selv synes om deg. Hvis du tror sterkt nok på noe, ikke vær redd for å kjempe for det selv om andre tror det er bortkastet tid.

Fremfor alt må du huske på at livet du har nå, er det eneste livet du vil få. Derfor må du gjøre det beste ut av det. Gjør det som gjør deg lykkelig, og tilbring tid med mennesker som gjør deg lykkelig.

 

5. Det beste du kan gjøre er å fortsette

Hvis du faller, ikke vær redd for å reise deg opp igjen. Start på nytt og prøv igjen - både når det kommer til kjærlighet, livet og drømmer. Ikke la en tøff opplevelse etterlate deg med et kaldere hjerte.

Livets beste lærepenger har ofte en pris - og kommer ofte i de verste stundene og som en følge av de verste feiltrinnene. Det vil komme øyeblikk hvor det føles ut som at alt som kan gå galt, vil gå galt. Og da kan det føles ut som om du aldri vil komme deg ut av dette. Men det vil du.

Hver gang du føler for å å gi opp, husk at noen ganger må ting først gå veldig galt, før de på nytt kan bli bra igjen. For noen ganger må du gjennom de mest vanskelige øyeblikkene, før du kan ende opp i de beste.

Selvfølgelig kan livet til tider føles tungt og utfordrende, men du er sterkere enn dette. Finn styrken til å kunne le hver dag. Finn styrken til å føle deg vakker, selv om du er annerledes enn andre. Og bruk denne styrken til å få andre til å smile og le, og ikke stress deg opp over ting du ikke kan forandre på.

Lev enkelt. Elsk mye. Snakk sant og jobb hardt, Og selv om du skulle mislykkes med ting, ikke stopp deg selv fra å gjøre de på nytt. Tillat deg selv å fortsette å vokse. Gjennom hele livet.

  • Tenk positivt

  • Spis sunt

  • Tren kroppen i dag

  • Bekymre deg mindre

  • Jobb hardere med det du vil oppnå.

  • Le oftere.

  • Sov godt

  • Gjenta dette hver dag

Klem Sonja

Kilde: buzzit.no

Comment