#3: Retinoid (Retinol)

Det er en jungel av av anti-aging "cosmeceutical" produkter der ute. Den aller beste ingrediensen for å reparere og forebygge aldringsprosessen, er i følge den annerkjente hudlegen Madfes , et retinoid. Retinoider er vitamin A-derivat-forbindelser som øker produksjonen av kollagen og booster celle fornyelsen, renser porene og stimulerer blodkar. Dette reduserer olje og akne, glatter ut huden, gir deg en jevnere hudtone og sunnere glød. Retinoider har eksistert siden 1970-tallet. Avhengig av formuleringen, ser man vanligvis resultater innen en måned eller to.

-  Reseptbelagte retinoider er effektive, men må brukes med forsiktighet. Følg isåfall instruksjonen nøye, og det er viktig med gradvis opptrapping av produktet for å unngå irritasjon. 

- Du kan også få gode merkbare resultater av ikke reseptbelagte produkter. Se etter ingrediensen retinol eller retinsyre.

- Påføres på kvelden på et rent ansikt. Det er da retinoider fungerer best. De er også følsomme for sol, noe som også er grunnen til at det bør påføres på kveldstid. ( Bruker du en solkrem om dagen, vil du ikke være overfølsom for solen ved bruk av retinoid)

- Vit at retinoider ikke anbefales for kvinner som er gravide eller ammer.

Ps: Deler av Exuviance Age Reverse linje inneholder retinol, og de lanserer i disse dager et fantastisk supert retinol serum :) Vi kan nesten ikke vente med å få det til klinikken vår om noen dager. 

 

#4: Bruk tid - ikke nødvendigvis masse penger - på en smart hudpleierutine morgen og kveld

Hudpleie trenger ikke være komplisert, men det kreves de rette grunnleggende produktene. På dagtid, betyr dette i først og fremst å benytte solbeskyttelse. Din kvelds rutine er vel så viktig. «Det er fantastisk hvordan huden din kan bli eksponert for så mye hele dagen og fortsatt ha evnen til å regenerere mens du sover», sier Madfes. Når vi blir eldre trenger vi imidlertid å hjelpe huden litt.

- Start hver dag med solfaktor, selvom du stort sett skal være inne. «Du ønsker ikke at solen skal ødelegge all kolagen som huden produserte mens du sov», forklarer Madfes.

- Fjern all sminke og vask alltid huden før du legger deg. Hele dagen er huden din påvirket av kjemikalier i luften som bryter ned kollagenet og forårsaker andre skader. Hvis du ikke vasker ansiktet før du legger deg, vil eksponeringen av miljøgiftene fortsette gjennom natten. 

- Etter rens påfør et retinoid serum/ A vitamin produkt, og en fuktighetskrem. Sov på en ren pute, som du skifter i allefall hver uke. 

- Du trenger ikke nødvendigvis bruke masse penger for å få effektive produkter. Se etter annerkjente merker som gjør omfattende forskning. Stol på instinktene dine - hvis påstandene høres usannsynlige ut, så er de vanligvis det. Fordi alles hud er unik, må du prøve deg litt frem for å finne de perfekte produktene for deg. 

 

#5: Velg en hudpleierutine som hjelper huden med å regenerere. 

En rekke produkter og behandlinger som er tilgjengelig hos hudpleieklinikker eller hudleger, kan gi mer enn en illusjon av ungdom - de kan faktisk bidra til å regenerere celler. Selv om de ikke kan skru klokken tilbake for alltid, kan det redusere endringer som forårsaker dype rynker og dårlig hudstruktur. 

- Prøv peelinger. Eksfoliering (gjennom ansiktsbehandlinger eller eventuelt kremer som påføres hjemme) kan gjøre huden lysere og jevnere. Celleproduksjonen går saktere når du blir eldre. En kjemisk peeling er en dypere prosess som setter igang cellefornyelsen og samtidig stimulerer til kollagen vekst, sier Madfes.

Hos V By Sonja Wigert har vi meget effektive peelinger, både for hjemmebruk og dypere klinikkbehandlinger fra Exuviance, Inspira Med og Dr.Schrammek. Har du spørsmal om behandlingene er det bare å ringe oss, eller sende oss en mail.

Ha en super helg :)

(kilde: caring.com)

Klem Sonja

 

Comment