I min vennekrets tok alle solen på alvor gjennom sommeren. Vi gikk aldri ut døren uten hatt, solbriller og spf 50.

Så kom høsten snikende, og mange har allerede begynt å sluntre unna solbeskyttelsen. Til dere som kjenner dere igjen; la meg minne dere på følgende: 

Solen er vår største aldringsfiende - og uten noen form for soleksponering vil hudens aldringstegn knapt synes før i 60 års alderen! 

Solstrålene står nemlig for 80 - 90 % av hudens aldring. I tillegg blir du mer utsatt for pigmentflekker og hudkreft.

UVA stråler- Dette er de ALDRENDE strålene. De ødelegger bindevevet slik at huden mister sin spenst og elastisitet og det dannes rynker. De gjør melaninet (fargestoffet) som allerede er dannet i huden, mørkere. UVA-stråling kan også føre til skader på de elastiske fibrene i huden, og arvestoffet (DNA), som kan føre til hudkreft. 

I Norge om sommeren utgjør UVA ca 98 prosent av UV-strålingen! Disse strålene er sterke gjennom hele året, og penetrerer gjennom glass. Du er derfor ikke trygg selvom du sitter i bilen eller inne på et kontor med vinduer.

UVB ståler- Dette er strålene som først og fremst gjør huden BRENT. Strålene skader overhuden og danner frie radikaler som forandrer hudcellenes arvematriale (DNA).  Disse strålende gir rødhet og solforbrenninger i huden og kan utvikle tilfeller av hudkreft. 

SPF faktoren i solkrem måler kun graden av UVB beskyttelse. Ved kjøp av solkrem er det derfor viktig å forsikre seg om at den har et bredspektret filter som også beskytter godt mot UVA. 

UVC stråler- er de farligste og kraftigste strålene, men blir heldigvis stoppet av ozonlaget. 

 

  Exuviance dagkremer har alle solbeskyttelse fra spf 20 til spf 35. Med bredspektret filter beskytter de godt både mot UVA og UVB stråler.  Med disse i ansiktet kan du nyte høstdagene med god samvittighet.

Exuviance dagkremer har alle solbeskyttelse fra spf 20 til spf 35. Med bredspektret filter beskytter de godt både mot UVA og UVB stråler.  Med disse i ansiktet kan du nyte høstdagene med god samvittighet.

Det viktigste du gjør er å forebygge ved å bruke god beskyttelse mot strålene, men heldigvis finnes det hjelp for kosmetiske skader som følge av overdreven soling:

Mot linjer og dypere rynker:

  • Milde kjemiske peelinger, kombinert med fuktighetsbehandlinger gir huden et generellt yngre utseende.
  • Botox er effektivt på fine linjer, og man kan benytte Hyaluronsyre fillere for løft og fukt (les mer om disse behandlingene her)

Ved lett pigmentforandring:

  • Milde kjemiske peelinger
  • Green Peel
  • Opi Light produktlinje fra Exuviance holder pigmenteringen i sjakk.

Ved kraftig pigmentering og grov solskadet hud: 

  • Sterkere kjemiske peelinger, kombinert med produkter med blekende ingredienser (feks hydrokinon), og A vitaminsyre. Dette er mer omfattende du må oppsøke lege eller sykepleier. Vi tilbyr desverre ikke disse behandlingene hos oss pr. dags dato.

 

Ha en deilig høstdag <3

 

 

 

 

 

 

Comment