Medisinske behandlinger
 - Overfokusering på utseende, eller forebygging og restaurering av ansiktet?

bilde 1-1.JPG


Mediene elsker å skrive om kjendiser som har fikset på utseende, og altfor ofte ser jeg at botox eller fillers får skylden for at noe ikke ser helt «normalt» ut. Veldig mange tror derfor at man ser unormal ut dersom man benytter seg av slike medisinske behandlinger. Sannheten er vel heller den, at en botox- eller fillersbehandling faktisk ikke synes i det hele tatt om den er godt utført.

Medisinske behandlinger som botox og fillers har lenge vært noe som har foregått i det skjulte, selvom jeg i dag merker at det er blitt mer åpenhet rundt det. De fleste av mine klienter som kom til meg for 3 år siden, var svært opptatt av at ingen måtte få vite om det, og at det ikke skulle synes. Særlig viktig, var det for noen, at kjæresten deres ikke fikk vite noe om det. Enkelte var svært i mot at kjæresten skulle fikse på utseende, og synes slike behandlinger så helt forferdelig ut. Når folk kom tilbake for en kontroll, var det alltid veldig hyggelig å få tilbakemeldinger fra mine pasienter om hvordan det hadde gått. Gjennomgangs tonen på tilbakemeldingene var at de var særdeles fornøyde og ingen hadde lagt merke til at de hadde fått utført en behandling. Tilbakemeldingene de hadde fått fra sine omgivelser var at de så veldig godt ut. En klient av meg fikk til og med tilbakemelding fra kjæresten om at hun bare så bedre og bedre ut med årene som gikk. Han skulle bare visst at det var botox, som han fordømte så kraftig nord og ned, som hadde mye av æren for at kjæresten så så frisk og opplagt ut som hun gjorde.

Kelly Ripa (43) er åpen om at hun benytter seg av botoxbehandlinger: "It's cut my getting ready time in half. I'm not advocating for it one way or the other. I'm just saying Botox changed my life."

Kelly Ripa (43) er åpen om at hun benytter seg av botoxbehandlinger: "It's cut my getting ready time in half. I'm not advocating for it one way or the other. I'm just saying Botox changed my life."

En vellykket behandling med botox eller fillers handler nemlig ikke om å forandre drastisk på ens utseende, eller ligne på noen andre enn seg selv. Det handler rett og slett om å få frem den beste versjonen av seg selv. Det handler heller ikke om å viske ut enhver form for aldringstegn, men heller å dempe uønskede og fremtredende aldringstrekk slik at vi ser litt mindre slitne ut, og heller ser litt mer friske og opplagte ut. Ei heller handler det om å «fryse» hele ansiktet slik at vi blir uttrykksløse uten noen form for mimikk, men heller å justere musklenes overaktivitet slik at huden får mulighet til å lage de molekyler som utgjør reisverket i huden selv. 

En dyktig behandler vil alltid skreddersy de korrekte dosene og behandlingene slik at resultatet blir naturlig og balansert. For å oppnå et godt resultat med medisinske behandlinger er det altså helt avgjørende at behandleren har et godt øye for estetikk, gode anatomi kunnskaper, kunnskaper om produktene som brukes og virkningen av disse. Om en av disse delene mangler kan man risikere å ikke få det resultatet man ønsker seg. 

Cindy Crawford (48) er åpen om at hun jevnlig har benyttet seg av medisinske behandlinger som botox-, kollagen, og vitamin injeksjoner siden hun var 29 år. 

Cindy Crawford (48) er åpen om at hun jevnlig har benyttet seg av medisinske behandlinger som botox-, kollagen, og vitamin injeksjoner siden hun var 29 år. 

En bekjent av meg synes at det å benytte seg av medisinske behandlinger som botox eller fillers er noe stort tull, og forstår ikke poenget. Hun mener at de som gjør dette er selvopptatte og overfokuserer på utseende, og at man skal ta de aldringstegnene man får. Jeg kunne ikke vært mer uenig. I mitt yrke som tannlege og medisinsk ansvarlig er klientene mine normale mennesker som simpelthen har funnet en enestående måte å ta vare på seg selv, sitt eget utseende og sin egen helse. For hvorfor skal det være så annerledes å ta vare på ansiktet, når de fleste av oss gjør alt de kan for å ta vare på tennene?

Og la en ting være helt klart: Det er ingenting galt med å eldes med stil, og ta de rynkene som kommer med et smil. Så lenge en har god selvfølelse og er fornøyd med en selv er det det som teller. Hvis man derimot plages med at refleksjon i speilet ikke er av den personen man faktisk føler seg som i sitt indre, kan det medføre til dårligere selvfølelse og psykologiske plager. Da er det fint å vite at det finnes et utvalg ulike behandliger man trygt  kan utføre for å forebygge og restaurere, og at botox- og fillersbehandling er blant disse.


Med de beste ønsker om en fortsatt god søndag!


Henriette