Kaldpresset juice i hverdagen

Jeg er en stor fan av kaldpresset organisk juice, og elsker følelsen av å tilføre kroppen førsteklasses, konsentrerte næringsstoffer i flytende form. I motsetnig til Henriette foretrekker jeg ( av latskap /  mangel på juicemaskin ) å kjøpe fremfor å presse selv. 

Jeg bestiller juicene mine fra Juiceriet og får de levert direkte til klinikken. Juiceriet presser juicen som du finner hos Fresko på Frogner.

Som de fleste andre har jeg hektiske dager, og noen flasker grønn juice om dagen er derfor en super måte å få i seg grønnsaker på.

Juicene er kaldpresses slik at alle nærngsstoffer beholdes. Min favoritt er "green detox" og inneholder ca 2 kg grønnsaker pr flaske. I tillegg inneholder den spirulina og hvetegress som virker ekstra rensende på kroppen.  

Gjennom fest-maratonnet i november og desember har jeg hentet meg inn gjennom slagene ved å få ukentlige leveringer av juice fra Juiceriet. Godt for kroppen og har gitt meg nok energi til å effektivt sjonglere mellom hektiske dager i klinikken og sene kvelder med venner. Som er pluss har huden fått finere glød og mindre utenheter. 

 

Juice som Detox

Jeg spiser relativt sunt, men likevel kan kjøtt, alkohol, kaffe og stress gjøre at avfallsstoffer hoper seg opp og gi et syreoverskudd i kroppen. Et par ganger i året tar jeg derfor en tre dagers juice detox. Det går ut på å kun drikke spesialtilpasset juice og èn raw food salat per dag. Dette bestiller jeg direkte fra Fresko og jeg skal være ærlig; det er kjempekjedelig og jeg går rundt med konstant hodepine i tre dager (et tegn på at kroppen avgiftes). Følelsen etter endt detox er derimot ubeskrivelig deilig - kroppen føles lettere, huden freshere og jeg har generelt mer energi. En tre dagers detox kur hos Fresko er relativt dyrt (ca 1600 kr) men definitivt verdt det dersom du : 

  • Ønsker mer energi

  • Vil gå ned litt i vekt 
  • Har søvnproblemer
  • Ønsker mer glød i huden.
  • Ønsker å kick starte en ny livsstl ( eller en kickstart på nyttårsforsetter… )
  • Ønsker å fjerne avfallstoffer i kroppen 

 

Min favorittjuice "Green detox" kan du også lage selv, og er et perfekt lite måltid i julen mellom ribbe og pinnekjøtt! 

 

Green Detox

1 rødt eple

1 liten ts spirulina

4 biter stangselleri

200 g salatblader

40 g mynteblader

30 g ferskt hvetegress

1 hel agurk

Slik gjør du:

Det anbefales  å legge alle ingrediensene oppkuttet i juicemaskin. Start forsiktig og øk hastigheten til alle ingrediensene er blandet. Hell juicen i en flaske og oppbevar den i kjøleskapet. Rist godt før bruk.

 

Henriettes super juice

Jeg må også dele den super sunne grønne juicen jeg fikk servert av Henriette i klinikken i går. Juicen smakte veldig godt og vi ble effektiviteten selv! Så nå er klinikken vasket, bilder hengt opp, knagger montert og musikk anlegg fikset. I tillegg har vi hjulpet mange fornøyede kunder med julegavene, og jammen rakk vi en liten vitamininnsprøytning (redensity) på huden min også :) Ikke værst på en søndag!

Her kommer oppskriften ( gir ca 1,75 liter juice )

- 1/2 ananas

- 1 pose spinat

-3 kiwi

- 3 epler

- 3 pærer

- 1 pakke grønkål

- 5 stangselleri

 

 

Klem Sonja <3

 

Comment