HAIL TO THE KALE!

Er du en av de som har blitt revet med av grønnkål-bølgen? Dersom du ennå ikke har latt deg begeistre er tiden nå inne for å bli helt frelst! 

Grønnkål regnes nemlig som en av de aller sunneste grønnsakene du kan spise! Den inneholder få kalorier, forebygger kreft, og er en ekte næringsbombe proppfull av vitaminer, mineraler, antioksidanter og fiber. 100 gram grønnkål inneholder blant annet mer kalsium enn én desiliter melk! Grønnkålen finnes i butikken hele året, men er gjerne lettest å få tak nå rett før influensasesongen setter inn. Spis mye grønnkål og styrk huden, kroppen og immunforsvaret ditt helt naturlig.

bilde.JPG

Grønnkål smaker suverent i wok, supper og gryteretter. Du kan med fordel bruke den i alle retter der du vanligvis ville brukt spinat. Den fungerer også umerket i smoothies om morgenen.

På klinikken har vi servert grønnkål som snacks i hele høst. De fleste som tidligere ikke har smakt grønnkålchips, har blitt positivt overasket over hvor fantastisk godt det faktisk smaker. Flere av de største skeptikerene har til og med spurt oss om oppskriften. Så da er det vel kanskje på tide at jeg gir dere mine aller beste tips for en super-sunn, mager og smakfull snacks?!?   

6 TIPS FOR PERFEKTE GRØNNKÅLCHIPS

  1. Skyll grønnkålen og la bladene ligge til de er helt tørre.
  2. Fjern stilkene og riv bladene i store biter.
  3. Hell en ss rapsolje over bladene, og masser oljen inn i hvert eneste blad (slik at det dekker alle overflater).
  4. Tilsett den smaken du liker! Min favoritt er saften av én lime, en spritz av BBQ glaze, med et snev av sitronpepper. Enkelt og utrolig godt!
  5. Spre bladene utover et bakepapir (uten at de dekker over hverandre).
  6. Stek bladene i forvarmet ovn på 150˚ C i 10 minutter, vend brettet, og stek i ytterligere 15 minutter. Avkjøl i 10 minutter. Enjoy!
 Grønnkålen er skylt, tørket, og massert inn med olje.

Grønnkålen er skylt, tørket, og massert inn med olje.

 Ferdig stekt snacks, klart til å spises. Yum!

Ferdig stekt snacks, klart til å spises. Yum!

 

XOXO 
Henriette

Comment