Hvem skulle tro at disse søte små rosa kulene er stappfulle av vitaminer, mineraler, omega-3, fiber og antioksidanter?

Hvem skulle tro at disse søte små rosa kulene er stappfulle av vitaminer, mineraler, omega-3, fiber og antioksidanter?

En fryd for øyet, en fest for ganen, næringsrikt og godt for kroppen. Disse er super enkle å lage, i tillegg til at du finner mesteparten av ingrediensene på en vel assortert matvareforretning. Sunn snacks som dette utkonkurrerer definitivt den tradisjonelle snacksen for min del. 

Visste du forresten at paranøtter inneholder selen, et mineral som bekjemper kreft? Og at kun én paranøtt er nok til å dekke hele dagsbehovet til hjernen i forhold til mineraler? Den inneholder også magnesium, fosfor og B-vitaminet tiamin som har stor innflytelse på stoffskiftet. Med andre ord er dette en nøtt som bør inngå i ditt daglige kosthold. Lykke til med bakingen!

 

Ingredienser:

  • 2,5 dl tørkede dadler
  • 0,5 dl linfrø
  • 0,5 dl paranøtter
  • 0,5 dl havregryn
  • 0,5 dl mørk kakao
  • 1-2 ss akasiehonning
  • 2-4 ts chia frø (fåes på helsekostforretning)
  • 2,5 dl frysetørkede bær (jeg brukte 3/4 "JUST RASPBERRIES" and 1/4 "JUST BLUEBERRIES". Disse kan kjøpes på Meny, Ultra etc.)

 

Slik gjør du:

Finhakk dadler og paranøtter i små biter med en kniv. Ha alle ingrediensene (med unntak av bærene) i en food prosessor og miks godt. Bruk en teskje for å ta ut en passende mengde "deig", og rull deigen med hendene til en liten kule.

Bruk en håndmikser til å kverne de frysetørkede bærene til et finmalt pulver. Rull kulene i pulveret for en fin rosa farge og en nydelig smak av bær. Oppbevares kjølig (dersom du klarer å motstå å ikke spise opp alle på samme dag da...)

 

Med de beste ønsker om en super fin lørdag! 

XOXO Henriette

 

Comment