Omega-3 er nødvendig for mange livsviktige funksjoner i kroppen, og gir dokumentert helsegenvinst. I tillegg er Omega-3 helt essenselt for en vakker hud.

 Omega-3 hjelper til med å reparere skadede hudceller, og beskytter blant annet mot UVB-stråler fra solen. Omega-3 har en betennelsesdempende effekt, og beskytter alle celler i kroppen – også hudcellene. Fettsyrene smører huden innenfra, og gjør cellene sterkere og mer fleksible. Dette betyr at du får en smidigere hud og færre rynker. På grunn av sin betennelsesdempende effekt er omega-3 essensielt også i kampen mot uren hud. Omega-3-fettsyrene gir næring til hudcellene, og bidrar på den måten til å normalisere huden. Forskning har også vist at omega-3 har en svært god effekt på alt fra tørr hud til mer alvorlige hudplager som eksem og psoriasis.

 

Den beste Omega-3 kilden er fet fisk, men finnes også i linfrø, valnøtter, egg, rødt kjøtt, grønne grønnsaker, bær og planteoljer. For å være sikker på at du får i deg nok Omega-3 kan det være smart å ta ekstra tilskudd, spesielt nå i den kalde årstiden hvor huden lett blir tørr og irritert. Det finnes utallige omega-3 tilskudd på markedet og kvaliteten på produktene varierer veldig. Et produkt jeg virkelig kan anbefale er Omega Cure. Dette er en norskprodusert ren og naturlig fiskeolje som slett ikke smaker fisk. 

 

 

 

2 teskjeer / 1  spiseskje Omega Cure daglig gir deg 2,5 gram naturlig omega-3. Dette er en minimumsdose for å oppnå alle de helsebringende effektene til omega-3. For å oppnå denne dosen med andre produkter må du ta minst 8-12 kapsler, i noen tilfeller helt opp til 20-30 kapsler, eller en stor laksemiddag. 

Omega Cure oppfyller og overgår alle nasjonale og internasjonale krav til renhet av Omega-3. Oljen er organisk fremstilt,  renset, og dermed fri for alle giftstoffer og metaller som kan forekomme i fisk.

Med smak av naturlig sitrus og vanilje er oljen så mild at den kan blandes rett i maten. Omega Cure er fremstilt under så strenge forhold at vond smak og dårlig lukt ikke utvikles. Jeg pleier som regel å ta oljen rett fra en stor spiseskje om morgenen. Innimellom blander jeg den inn i smoothie. 

Andre helsefordeler du får ved daglig inntak av Omega 3:

Bra for hjertet: En mengde studier har vist at omega-3 er med på å bekjempe arteriosklerose (Åreforkalkning). I tillegg har vitenskapsmenn anslått at man vill redusere plutselige dødsfall som følge av hjertesvikt med 90 % dersom man får i seg tilstrekkelig dose omega-3.

Mot leddplager: Med riktig dose Omega-3 vil det føre til økt mobilitet og mindre smerter. Etter bare 2-3 månders daglig bruk vil mange kunne bevege seg fritt og helt uten ubehag og smerter.

Humør: Med omega-3 i ditt daglige kosthold vill du se lysere på tilværelsen. Studier har vist betydelig forbedring hos mennesker med depresjoner og andre mentale plager. Du vil også føle deg mindre stresset.

Forbrenning: Oljen bidrar til å dempe appetitten og øke forbrenningen. Du må ta riktig dose med det gode fettet for å bli kvitt det dårlige fettet. Dermed blir det lettere å passe vekten.

Diabetes: Omega-3 kan bidra til å forbedre mange av de underliggende årsakene til diabetes og konsekvensene av disse. I ulike studier har det vist seg at omega-3 senker mengden triglyserider, gjør blodårene mindre rigide og bedrer insulinintoleransen.

Konsentrasjon og sosiale ferdigheter: Omega-3 bidrar til økt fokus, roligere oppførsel og bedret sosial adferd. Omega-3 bidrar dessuten til å bygge hjernen de første viktige årene av livet.

Kvinners helse: Forskning har vist at omega-3 hjelper kvinner som er gravide, har smertefull menstruasjon eller problemer i overgangsalderen.

En flaske Omega Cure koster rundt 300 kr. Jeg pleier å kjøpe min på helsekost, men den kan også bestilles på nett. 

Skål i Omega Cure for en sunn høst! :)

Klem Sonja

 

 

 

Comment