🍪Sunnere Oreos🍪

Jeg digger smaken av Oreos, og fant ut at jeg ville forsøke å lage en sunnere versjon som smaker minst like godt, ja kanskje til og med enda bedre. Denne sunne versjonen er fri for hvetemel, sukker og transfett. I stedet er den rik på masse antioksidanter, sunt fett, fiber og vitaminer. Jeg ble super fornøyd med resultatet, det samme ble alle de jeg serverte disse til. 


Kjeks:

1,75 dl spelt mel

1,75 dl havregryn

2,5 dl mørk kakao

1,75 dl Erythritol (SukrinGold)

1/4 ts salt

1/2 ts bakepulver

2 ts vaniljeessens 

1,25 dl rapsolje

6 ss melk (jeg brukte mandelmelk)

4 ss Akasie honning


Fyll:

2,5 dl SukrinMelis 

200 gr Philadelphia Light

1/2 ts vaniljeessens 

2 ss kokosolje


Miks alle ingrediensene til selve kjeksen i en blender, og sett blandingen i kjøleskapet i 30 minutter. Forvarm ovnen til 150 grader. Rull deigen flat på et bakepapir, og trykk ut runde sirkler i ønsket størrelse ved å bruke en kjeksform eller et glass i passende størrelse. Stekes midt i ovnen i 15 minutter. La de stå på brettet til de er avkjølt. 

Bland alle ingrediensene til fyllet ved å bruke en håndmikser. Fordel omtrent en teskje med fyll på halvparten av kjeksene. Legg deretter de resterende kjeksene oppå og klem sammen. Avkjøl kjeksene i kjøleskapet i 30 minutter slik at fyllet stivner. Oppbevares i kjøleskap.


Ønsker dere alle en super fin søndag! 

XOXO Henriette

2 Comments